61 72 14 52 info@tid-balance.dk

Der er meget fokus på vores sundhed: Vi skal spise sundt og fornuftigt, vi skal dyrke motion og være aktive. Alt sammen for at styrke vores sundhed og for at undgå livsstils-sygdomme og andre sygdomme. I langt de fleste tilfælde drejer sundhed sig om vores fysiske krop.

MEN – jeg synes der mangler noget. Hvad med hele vores mentale sundhed, hvordan står det til med den, og skal vi ikke træne den?

Du behøver ikke at fejle noget for at booke en session hos en coach

Mange tror at man skal være ved at gå ned med stress, have en livs-krise eller en diagnose, for at have brug for en session hos en coach/terapeut. Men sådan behøver det ikke at være; man kan også booke en session for at træne sin mentale sundhed. Og hvad kan man så få ud af det?

Du kan fx:

  • Få smidt nogle kilo af den mentale rygsæk, så der er mindre at slæbe rundt på.
  • Få trænet overskuddet – det er faktisk noget alle kan.
  • Begynde at tænke tanker der er sundere for dig.
  • Få mere glæde og færre konflikter.
  • Gøre tunge ting lettere, og blive stærkere.
  • Forebygge kriser – inden de opstår – med mentale ”vitaminer”.

Krop og sind er forbundet og kan IKKE skilles ad. Derfor er det super vigtigt at vi gør noget godt for BÅDE krop og sind. Når vi gør noget godt for sindet, gør vi også noget godt for kroppen og omvendt. På den måde bliver vi en helhed, og bliver endnu mere modstandsdygtige og parate til det livet byder os.
At have en session hos en coach/terapeut er ikke anderledes end at bruge en time i motionscentret eller hos en massør. Begge dele er lige vigtige.

Vil ikke undvære det

For nylig havde jeg et kaffe-møde med en 50-årig mand, som fortæller mig, at han mødes med sin personlige coach hver femte uge. Ikke fordi han fejler noget, er ensom, ulykkelig eller på anden måde i krise, men simpelthen fordi han får meget ud af at have et sted, hvor han kan få vendt stort og småt. Det betyder, at han er blevet meget bedre til at få snakket om tingene og undgå unødvendige konflikter. Det gælder både på jobbet og hjemme hos familien. Han ved ikke altid hvad samtalerne skal handle om, men der dukker altid noget op, som er vigtigt at få snakket om, eller få sat fokus på.
Han fortæller mig også, at han har lært sig selv bedre at kende, og at han er meget mere bevidst om, hvordan han kommunikerer med andre. Det har gjort mange ting nemmere for ham.
Han har haft en personlig coach i tre år og har ikke tænkt sig at stoppe, for det er lige så vigtigt at træne det mentale som det fysiske.

Sæt din mentale sundhed på dagsordenen

Når vi ser reklamer for motions- og fitnesscentre, så kan du ofte få en gratis prøvetime, det kan du også hos Inge Hjort. Det eneste du skal gøre, er at booke en tid – og så er du i gang.

Vær en af dem som tager mental sundhed lige så alvorligt som fysisk sundhed. Bliv mere bevidst om hvem du er, og hvordan du opbygger mere overskud, glæde og energi.

Inge Hjort
Livsterapeut

2225 6876 • ih@for-dig.dk • 
www.for-dig.dk

Luk menu