61 72 14 52 info@tid-balance.dk

Mindfulness madlavning

Jeg stod forleden og rørte rundt i en gryde med mælk – jeg ved godt at der ikke er mange andre end min familie som spiser risengrød om sommeren, men der findes jo også andet der er længe om at komme i kog. 😉

Vi spiser risengrød en gang om ugen ca. 10 måneder om året, og den brænder altid på for mig! Selvom jeg står og rører rundt det meste af tiden. Men jeg står oftest med en bog i den anden hånd, så jeg er slet ikke til stede.

Denne gang gik det dog op for mig, så jeg lod bogen ligge: jeg skal øve mig i at mono-taske! Nu har der i så mange år været fokus på at vi skal multi-taske altid for at nå det hele.

Men nej – jo mere stressede vi alle sammen bliver, jo mere har vi brug for at lære at mono-taske.

Det er vel også det mindfulness handler om: at være til stede i nuet, at være til stede i det vi gør. Lige nu. Om det er at koncentrere sig om at røre rundt i mælken, uden at tænke på andet. Eller om det er at lave LEGO med børnene, med fuld koncentration. Lad mobiltelefonen, eller hvad du ellers bruger af distraktioner, ligge – og vær til stede i det du gør. Hele tiden. Hver dag. Nu!

 

Bente Blanné, august 2018

Luk menu