61 72 14 52 info@tid-balance.dk

Disse muffins er gennemført sunde – men smager alligevel så godt, at du kan bilde dine børn ind at de spiser kage! Indholdet af superfødevarer er højt – det kan du læse mere om nedenfor. Først til opskriften:

 

3 modne bananer
3 æg
100 g havregryn
25 g hakkede mandler
25 g solsikkekerner
1 spsk fuldkornshvedemel
1 tsk bagepulver
25 g hakket mørk chokolade 70%

Bananerne moses helt bløde. Æggene tilsættes og det piskes meget luftigt. 

Det tørre blandes og røres i æggemassen. Herefter kommes dejen i muffinforme – hvis du bruger de alm. papirforme, er der til ca. 25-30 muffins.

Bages ved varmluft 160 grader i ca. 15 min.

Spises med det samme eller senere. Sunde nok til at komme i madpakken, spise til morgenmad, eller som et sundt mellemmåltid. Og her kommer hvorfor:

Bananer indeholder bl.a. meget kalium, som er vigtigt for musklerne, hjertet, nervesystemet og hormonbalancen. Når man spiser mere kalium i forhold til natrium, sænker man også blodtrykket. Bananer indeholder desuden mange fibre og B6-vitamin – B6-vitamin er vigtigt for immunsystemet, hormonsystemet og nervesystemet.

Æg har et højt proteinindhold og virker derfor mættende i længere tid. Desuden har de et højt indhold af D-vitamin, som er vigtigt for knoglerne og musklerne, samt B12-vitamin, som er vigtigt for immunsystemet og nervesystemet samt godt for kolesterolet i kroppen.

Havregryn –  havre er den mest næringsrige kornsort, og indeholder masser af fibre, som er gode for fordøjelsen og giver stabilt blodsukker, proteiner, som giver mæthed, og antioxidanter, som styrker immunforsvaret.

Mandler indeholder en masse af det sunde fedt, og er desuden sprængfyldte af fibre, proteiner, E-vitamin og magnesium. E-vitamin er vigtigt for hjerte og kredsløb og virker i øvrigt som antioxidant, dvs. det modvirker betændelse og styrker immunforsvaret. Magnesium er vigtigt for nervesystemet, immunsystemet, hormonsystemet, hjertet og kredsløbet. Magnesium virker desuden beroligende og krampestillende. Mange mennesker mangler magnesium, så mandler er en god fødevare at indtage dagligt.

Solsikkekerner indeholder også en masse sunde fedtsyrer, og derudover A-vitamin og E-vitamin.

Fuldkornshvedemel giver mange gode fibre.

Mørk chokolade indeholder mange antioxidanter, og der er beviser for at kakao modvirker blodpropper og betændelsestilstande. På grund af indholdet af sukker og mættet fedt, bør man dog kun spise chokolade i små mængder – og altid det mørke med mindst 70% kakaotørstof.

Luk menu