61 72 14 52 info@tid-balance.dk

Start med en god håndfuld blandede nødder (her er brugt valnødder, hasselnødder og mandler).

Hak dem groft og bland dem sammen.

 

Tag 50 g mørk økologisk chokolade (70% kakao) og hak groft. Kom det i en skål, som kan tåle mikrobølger, fx en glasskål eller keramikskål.

Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen – pas på det ikke brænder på!

Rør rundt med ca. 20 sekunders mellemrum.

Når chokoladen er smeltet, hældes de hakkede nødder i skålen. Rør rundt.

Kom chokolademassen i små klatter på bagepapir med en teske. Lad det stivne.

Opbevares i køleskab.

Derfor er konfekten sund:

Hasselnødder indeholder meget E-vitamin, calcium, fosfor, magnesium og kalium. E-vitamin er gavnligt for blodkarrene, fordi det modvirker åreforkalkning og sænker blodtrykket, og vitaminet virker i øvrigt som antioxidant, dvs. det modvirker betændelse og styrker immunforsvaret. Calcium og fosfor er vigtigt for knoglerne. Magnesium er vigtigt for nervesystemet, immunsystemet, hormonsystemet, hjertet og kredsløbet. Magnesium virker desuden beroligende og krampestillende. Mange mennesker mangler magnesium, så nødder er en god fødevare at indtage dagligt. Kalium er vigtigt for musklerne og hormonsystemet.

Valnødder indeholder store mængder omega-3-fedtsyrer. Omega-3 hjælper mod betændelse, hjerte-kar-sygdomme, og er en vigtig byggesten i vores celler. De seneste års forskning har vist at mangel på omega-3 kan være en medvirkende årsag til bl.a. kræft, øjensygdomme, alzheimer og hudsygdomme. Valnødder indeholder desuden også calcium, fosfor, magnesium, zink, kalium. Og så er de propfyldte med antioxidanter, som styrker immunforsvaret.

Mandler indeholder en masse af det sunde fedt, og er desuden sprængfyldte af fibre, proteiner, E-vitamin og magnesium. Den brune hinde på mandlerne er også fyldt med antioxidanter.

Mørk chokolade indeholder mange antioxidanter, og der er beviser for at kakao modvirker blodpropper og betændelsestilstande. På grund af indholdet af sukker og mættet fedt, bør man dog kun spise chokolade i små mængder – og altid det mørke med mindst 70% kakaotørstof. Man kan få økologisk mørk chokolade til en rimelig pris i de fleste discountbutikker.

Luk menu