61 72 14 52 info@tid-balance.dk

4 dl vand
25 g. gær
2 revne æbler
1 spsk. olie
1 tsk. honning
½ tsk. salt
100 g. finhvalsede havregryn
100 g. rugmel
350-400 g. hvedemel

Lun vandet, så det er håndvarmt.

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt revne æbler, olie og honning.

Tilsæt derefter salt, havregryn og rugmel.

Rør til sidst hvedemelet i lidt ad gangen.

Dejen skal æltes i hånden men stadig være lidt klæbrig.

 

Sæt dejen til hævning ca. 1 time.

Form herefter 12 store boller og sæt dem på en plade med bagepapir (du kan også lave flere små, så skal du blot justere bagetiden).

Lad dem efterhæve på pladen i ca. 15 min.

Sæt herefter pladen i en kold ovn og tænd på 180 grader. Bollerne skal bage ca. 25-30 min. afhængig af din ovn.

De er færdige, når de slipper bagepapiret let og lyder hule, når du banker dem under bunden.

 

Smager selvfølgelig allerbedst varme, men kan sagtens gemmes til dagen efter.

Luk menu